Durant la sessió, també hi ha intervingut el Doctor Fontanet, vicesecretari i representant de la vocalia de metges jubilats, qui ha detallat les properes iniciatives que està organitzant el COMT, com la jornada cultural del proper 20 de maig o la petició al Vaticà d’una rèplica de l’estàtua d’Antoni Musa, primer metge que va exercir a Tarraco i que fou el metge personal de l’emperador August. En segon lloc, el Doctor Labad, president del Comitè Científic del Congrés de Deontologia Mèdica, també ha exposat les activitats que es duran a terme amb motiu del Congrés, que tindrà lloc els propers 7, 8 i 9 de maig a Tarragona.

Sobre la secció col·legial de medicina lliure

Durant l’assemblea, el President també ha fet referència a la problemàtica actual dels professionals afectats per l’assistència col·lectiva. En aquest sentit, el Dr. Vizcarro ha assenyalat que la Junta de Govern ha endegat la creació de la secció col·legial de medicina lliure, coordinada per la vocalia de la Dra. T. Argemí. A més, el President també ha explicat que el COMT està creant unes bases i una estratègia conjunta amb el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i amb el Consejo General de Colegios Oficiales de Médicos de la Organización Médica Colegial, “atès que tenim les mateixes inquietuds davant les mútues mèdiques i no és pas un problema local, sinó tot el contrari, ben globalitzat”, ha afegit.

“Estem recollint signatures per a donar suport a la creació de la secció. Tant aviat com estiguin enllestits els estatuts es convocarà una reunió inicial per tal de constituir-la formalment amb els corresponents òrgans de govern”, ha conclòs.

A l’assemblea hi han assistit 49 col·legiats, entre els delegats i membres de la Junta de Govern presents a la seu de Tarragona i a les delegacions.