La jornada va començar amb un sentit homenatge als metges honorífics de les Terres de l’Ebre. A la tarda, el Saló de Plens de l’Ajuntament d’aquesta localitat va acollir la conferència magistral del Doctor Enric Contreras ‘Teràpia cel·lular. Del trasplantament de medul·la òssia a la Immunoteràpia’.

 

El Col·legi Oficial de Metges continua celebrant el seu 120è aniversari i aquest cop la Corporació va decidir compartir aquesta efemèride amb la ciutat de Tortosa. La jornada va començar en la Delegació del COMT a Tortosa on es va fer entrega dels diplomes i insígnies als Metges Honorífics de les Terres de l’Ebre. La Doctora María Guadalupe Vélez i els Doctors Alberto Forcadell, Joan Lluís Cibergas, Francisco Pérez i n’Adbul Rahman Skeif, que enguany compleixen 70 anys, van ser homenatjats per la seva tasca i dedicació al servei de la medicina. A l’entrega no hi van poder assistir els doctors Ismael Roldán i Emili Marqués.

 

 

A la tarda, l’ajuntament de Tortosa va obrir les portes del seu Saló de Plens per acollir l’acte institucional. Després de rebre la benvinguda de la Il·lustríssima Alcaldessa de Tortosa, la Senyora Meritxell Roigé, el President del Col·legi va tenir unes paraules d’agraïment cap al Consistori i la ciutat que acollia l’acte. 

 

 

Després dels parlaments va arribar el torn de la conferència magistral de l’especialista en hematologia i hemoteràpia, el Doctor Enric Contreras. 

 

 

Sota el títol ‘Teràpia cel·lular. Del trasplantament de medul·la òssia a la Immunoteràpia’ la ponència va apropar al públic l’evolució d’aquesta teràpia i com la immunoteràpia, ciència consistent en l’ús de cèl·lules del sistema immunitari (limfòcits) per aconseguir una resposta antitumoral, pot arribar a ser una eina de lluita contra malalties com la leucèmia.