Homenatja els Drs. Antonio Labad, Josep Maria Alegret i Dolores Bori, entre d’altres.

El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona ha celebrat la diada col·legial, un acte anual que reconeix l’excel·lència professional dels metges i les institucions sanitàries de la demarcació. La màxima distinció col·legial -Creu de Sant Cosme i Sant Damià-, l’ha rebut el Dr. Antonio Labad Alquézar, per la seva trajectòria com a Director de l’Institut Pere Mata, com a catedràtic de la facultat de medicina de la Universitat Rovira i Virgili i per la seva vinculació al Col·legi, com a president de la Comissió Deontològica.

També ha estat distingit amb la medalla d’or de la institució el Dr. Josep Maria Alegret, insigne especialista en l’Aparell Digestiu de Tortosa, ex membre de la Filial de Tortosa de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, per la seva professionalitat, compromís i vinculació amb la societat de les Terres de l’Ebre, formant part d’una nissaga de professionals de la medicina.

El Col·legi també ha lliurat la medalla d’or de la corporació a la Dra. Dolores Bori Lizondo, pediatra, amb motiu de la seva dedicació en la defensa dels drets i interessos de la medicina i la pràctica de la professió. Bori va ser membre de la Junta de Govern del Col·legi entre els anys 1986 i 1992, representant la Vocalia de Medicina Extrahospitalària.

En l’acte, que va tenir lloc el divendres 25 de novembre a les 19 hores al Centre Tarraconense-El Seminari també es va distingir l’Hospital Universitari Joan XXIII, que acaba d’iniciar els actes de celebració del cinquantè aniversari de la seva fundació.

Un altre dels guardons que es lliura és la insígnia col·legial, que enguany ha recaigut en la Dra. Lidia Cabrinety, per obtenir el millor expedient MIR de l’Escola CTO del Col·legi i triar fer la seva especialitat a les nostres comarques. A més, també es reconeix a tots aquells metges que porten més de 50 anys de col·legiació –que es van incorporar a la institució l’any 1966-, per lloar la seva pertinença i fidelitat al Col·legi, a banda de tots els anys d’exercici de la medicina. Aquests professionals són els Drs.: Fernando Araujo Lastra, Jose Rufino Bueno Urquia, Salvador Enguix Dolz, Pedro J. Guerrero Parra, Ramon Jardi Esteve, Maria Pilar Minué Magaña, Daniel Miquel Illarramendi, Francisco Romero Nogues i Juan Vañó Rufas.