L’actual sala d’actes ha duplicat la seva capacitat fins arribar als cent assistents i s’ha dotat de la darrera tecnologia per poder ser un espai polivalent i amb capacitat de realització d’actes en format híbrid. L’espai està obert a qualsevol acte mèdic o de caire social que la ciutadania vulgui celebrar.

Qui visiti l’actual sala d’actes del COMT veurà que poc té a veure amb l’antic espai! Ara, trobarà un saló d’actes que s’ha ampliat considerablement, aconseguint passar d’una cinquantena de places que hi havia a les prop més de 100 actuals. Aquest increment s’ha aconseguit a l’eliminar uns antics despatxos que han permès alliberar la zona on s’ha disposat el faristol i la taula presidencial.

Aquest nou espai vol ser un dels referents a Tarragona en matèria de celebració d’actes. És  per aquest motiu que la reforma s’ha realitzat amb materials d’alta qualitat; paret i terra aïllants per aconseguir un so perfecte i que aïlli de possibles ingerències exteriors, mobiliari de disseny i gran qualitat per a fer confortable l’estada dels usuaris, il·luminació intel·ligent i adaptada a les darreres tecnologies i completament amigable amb les projeccions d’imatges…

Hibridació i tecnologia al servei de la col·legiació però també de la ciutadania

Però si hi havia una cosa clau en la reforma d’aquesta zona era el fet de disposar de la darrera tecnologia en matèria d’actes i/o conferències. En aquest sentit, s’ha instal·lat dues grans pantalles per a poder fer qualsevol mena de projecció en la zona de la taula presidencial. A més, es compta també amb un projector, que queda totalment amagat si no es necessita i on es podran projectar presentacions, vídeos o material divers que els ponents considerin necessari. I per si això no fos poc, en un dels laterals d’aquest espai estan disposades 3 pantalles més per apropar al públic les imatges que s’estiguin reproduint.

L’emissió d’actes és un fet constatat i que no es pot oblidar, per aquest motiu, la hibridació de la sala ha estat un dels pilars fonamentals a l’hora d’escometre aquesta reforma. Es volia aconseguir un espai completament preparat per actes presencials i/o telemàtics o que poguessin combinar els dos tipus i sense oblidar que la sala està completament preparada per adaptar-se als futurs canvis tecnològics.

Tenint en compte aquest fet, la reforma s’ha fet pensant en el concepte híbrid; l’espai pot acollir presencialment més d’un centenar de persones, però està completament preparat per transmetre en directe el que succeeixi. En aquest sentit, totes les pantalles compten amb una connexió ethernet i la sala disposa de 2 càmeres, també amb aquesta connexió, que podran ‘portar’ a qualsevol lloc del món el que succeeixi en la sala d’actes en temps real i en la millor qualitat possible.

Sigui per a congressos o conferències mèdiques o per a actes organitzats per entitats socials o ciutadanes del Camp de Tarragona, la Sala d’actes del COMT és l’espai idoni on es conjuguen presencialitat i la possibilitat de transmetre tot el que allí succeeixi via online en directe i amb la qualitat més gran.