Benvolguts companys i companyes,

Ara que queden pocs dies per les festes de Nadal, aprofito l’avinentesa per dirigir-vos unes paraules i desitjar-vos que visqueu aquestes festes envoltats de qui més estimeu, familiars i amics, esperant que gaudiu d’aquests dies tan assenyalats.

A punt de tancar l’any, crec que és el moment oportú per fer balanç del 2016 i definir nous projectes per a defensar la nostra professió, que malauradament ha patit tantes retallades durant els últims anys. 2017 serà un any que marcarà un punt d’inflexió i un canvi de tendència en el nostre sector per diversos motius.

En primer lloc, les darreres sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea afirmen que els contractes temporals que ha estat fent servir l’administració pública espanyola poden haver resultat il·legals, si s’evidencia una necessitat permanent d’aquell personal. En aquest sentit, el Tribunal ha qüestionat el sistema de contractació espanyol i durant els propers mesos es veuran les repercussions pràctiques d’aquesta manifestació de l’organisme europeu. Com sabeu, des del Col·legi estem duent a terme una enquesta per conèixer el volum i l’ús que s’ha fet de la contractació temporal a la nostra província, que és molt important que ompliu. Només si tenim informació sobre la vostra situació podrem reivindicar i valorar l’impacte que pot tenir la sentència sobre el nostre col·lectiu.

Un altre factor de canvi que es produirà el 2017 és el recanvi generacional. Molts metges arribareu al final de la vostra carrera, fet que suposarà que es produeixi un relleu important en el nostre sector. El Col·legi demanarà als centres que es cobreixin totes les places i que augmentin les inversions, perquè puguem atendre com correspon i fer la nostra feina en les millors condicions possibles.

Volem estar al teu costat i per això continuarem apostant pel Programa de Protecció Social, que enguany ha batut rècords respecte al nombre d’ajudes a la natalitat que hem concedit. També hem mantingut les quotes col·legials i la rebaixa de la dels metges residents i dels que estan a l’atur, com en els últims anys.

El Col·legi té molts projectes de futur que us animo a descobrir a través de la revista Galens, que recentment ha fet 30 anys i el Galens Digital, el nou newsletter col·legial on podreu seguir la nostra actualitat més immediata.

Que l’any que és a punt de començar vingui carregat de salut, joia, amor i esperança. Bon Nadal i Feliç Any Nou.Dr. Fernando Vizcarro Bosch