El vocal de formació del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, Dr. Francisco García Sayago, ha estat condecorat aquest migdia amb la Creu de Sant Raimon de Penyafort. El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha estat l’encarregat d’imposar-li la distinció a la seu de la subdelegació del Govern a Tarragona.

El Dr. Francisco García Sayago rep la Creu pels mèrits contrets en l’exercici de la professió. El facultatiu va néixer a Ronda (Málaga) i es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat de València. Té la diplomatura i el màster en Valoració del dany corporal (1999) i és Doctor en Medicina per la Universitat Rovira i Virgili, on va obtenir el títol amb la qualificació d’excel·lent Cum Laude (2001). El Dr. García Sayago també és especialista en Medicina legal i Forense (2002), diplomat en Psiquiatria forense i expert universitari en Toxicologia (2004).

Des de l’any 1985 és metge del Registre Civil, primer a Lorca (Múrcia) i des de febrer de 1986 a Tarragona, compaginant-ho amb la tasca de metge forense interí. A partir de l’any 1992 exercirà com a metge forense titular per integració de Metges del Registre Civil, desenvolupant les funcions com a metge forense en diferents jutjats de Tarragona i en els darrers anys, a l’Institut de Medicina Legal de Catalunya.

El Dr. també s’ha dedicat a la docència, com a professor associat de medicina legal i toxicologia de la Universitat Rovira i Virigili. A banda, també és membre del panell públic assessor de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i de Repsol –des del 2012-. Paral·lelament, també és membre de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona on exerceix de responsable de formació.

A més del Dr. García Sayago, també han estat condecorats Luis González, lletrat de l’Administració a Lleida i Isabel Gil, qui fou funcionària del cos de Tramitació Processal i Administrativa a l’Audiència Provincial de Tarragona.