La segona edició del Curs de Simulació en Suport Vital Avançat (SVA), un programa formatiu adreçat a metges i metgesses, organitzat per la Fundació Antonius Musa en col·laboració amb el CFIS i la Fundació URV, ha finalitzat sent un èxit. Aquest curs, que combina formació en línia i tallers pràctics presencials, busca oferir als professionals sanitaris les eines i coneixements necessaris per a la gestió d’aturades cardíaques i millorar les seves competències en situacions d’emergència.
Després de l‘èxit de la primera edició celebrada entre maig i juny de 2024, la segona edició es va iniciar durant el mes de novembre. Els participants van treballar en grups reduïts sota la supervisió d’instructors especialitzats, que els van guiar en tècniques de simulació d’emergències per a un aprenentatge més efectiu i realista.
La Dra. Carme Boqué, coordinadora del curs i viceseretària del COMT, destaca la rellevància d’aquesta formació continuada per als professionals de la salut, subratllant que l’objectiu és millorar la resposta dels metges i metgesses davant les aturades cardíaques i altres emergències, contribuint a salvar vides i a minimitzar les seqüeles dels pacients.
El curs va continuar comptant amb el suport de la fundació del COMT, que va facilitar l’accés a formació de qualitat a un preu reduït per als assistents gràcies a una subvenció que cobria part del cost total del programa. D’aquesta manera, els inscrits només van haver d’abonar 150€ dels 500€ del cost total del curs.
Aquesta segona edició reafirma la voluntat del COMT d’oferir formació continuada de referència en l’àmbit de les urgències i emergències mèdiques i la millora de les competències dels metges i metgesses en tots els àmbits, amb l’objectiu de continuar amb dues edicions anuals del curs, una a la primavera i una altra a la tardor.