La Unitat de Dolor de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, en col·laboració amb els professionals d’infermeria de l’àrea quirúrgica, ha impartit un curs teòric i pràctic sobre el maneig de dispositius innovadors per al tractament del dolor crònic dels pacients.

Al curs hi han participat una vintena de professionals de la salut dels Hospitals Joan XXIII de Tarragona, Verge de la Cinta de Tortosa, Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, Pius de Valls, El Vendrell, Móra d’Ebre i Sant Joan de Reus, així com infermeres i auxiliars clínics col·laboradors de les Unitats de Dolor d’aquests centres. També s’ha comptat amb la presència del  Dr. Ivan Lavado de Mútua Asepeyo de Barcelona com a professor convidat.

Al curs s’ha practicat en el maneig del Catèter RF Intracanal St. Reed Pulse, un dispositiu multifuncional que permet, amb una tècnica mínimament invasiva i sense necessitat d’hospitalització, tractar pacients seleccionats amb dolor d’origen espinal. Els pacients tractats amb aquest tipus de catèter poden experimentar un veritable alleugeriment de les seves molèsties quan tècniques més convencionals, com les infiltracions epidurals, els bloquejos selectius d’arrels, entre altres, no assoleixen aquest objectiu.

Així mateix, al curs també es van presentar les Cànules de Radiofreqüència Trident. Aquestes cànules, amb un peculiar disseny en forma de trident, permeten augmentar el diàmetre de tractament dels nervis, guanyant en eficàcia i reduint el risc de lesió d’altres teixits adjacents.