Avui, dimecres 12 de juliol, la sala Dr. Santiago Mallafré ha acollit una nova Assemblea de Compromissaris del COMT, la qual s’ha celebrat en format híbrid (telemàtic i presencial). A les 19:00 hores, el president de la Institució, el doctor Sergi Boada i el secretari, el doctor Manuel Carasol, han donat inici a la sessió.

Després d’aprovar l’acta de la darrera sessió, s’ha procedit a presentar la proposta dels nous estatuts. L’equip jurídic del COMT, liderat per Àlex Llorens i Bernat Goula, ha presentat els punts que han estat modificats i les novetats de l’articulat. D’aquesta manera, es cobreix un dels punts més importants del pla estratègic del COMT “Seguretat jurídica i transparència”. Exposen que, un cop aprovats els nous estatuts, aquests tindran un recorregut administratiu i legal per entrar en vigor, probablement, el gener del 2024.

La reforma estatutària està centrada en 3 eixos:

  • Eix d’organització corporativa, on l’assemblea de Compromissaris deixarà pas a una Assemblea General on tots els col·legiats amb dret podran participar. D’aquesta manera, s’obre la participació de tota la col·legiació a l’òrgan que es reuneix un mínim de dues vegades l’any i que n’és el responsable, per exemple, d’aprovar els pressupostos, la modificació de quotes o les decisions de gran transcendència. Alhora, una altra de les modificacions destacades és assegurar una representació territorial vinculada a les delegacions del COMT (Tarragona, Reus i Terres de l’ebre).
  • Eix de reglamentació electoral. En aquest punt tracta de modificar l’òrgan plenari; l’assemblea de compromissaris passa a ser una assemblea general. Pel que fa a les eleccions de la Junta de Govern, els col·legiats podran votar a qualsevol col·legi electoral a través d’un cens universal i que se sentin les bases per al vot telemàtic. La Junta Electoral passarà a tenir un sistema de designació equitatiu, transparent i proporcional.
  • També s’estableix una actualització del sistema de tràmits electrònics i de relació del Col·legi amb els Col·legiats.

Els nous estatuts van rebre l’aprovació de 52 vots favorables i 1 abstenció.

També es va procedir a la incorporació a la Comissió Deontològica de Teresa Mateu Gelabert (Metgessa PADES del Baix Penedès) per 53 vots a favor.

Finalment, es va procedir a aprovar la constitució definitiva de la nova secció col·legial de metges jubilats per 53 vots a favor.

L’assemblea de compromissaris va concloure a les 19:40.