L’acte celebrat a El Vendrell va comptar amb la presència del President del COMT el qual  va posar de manifest la necessitat de visibilitat aquesta malaltia així com la creació de més centres arreu del territori per tractar als pacients.

Normalitzar la malaltia i fer-la més visible dins de la societat van ser alguns dels punts que es van tractar en la primera trobada d’afectats i familiars de TOC a Catalunya. L’organització Món Tocat Baix Penedès va ser l’encarregada de posar en marxa una trobada que va comptar amb gairebé una setantena d’inscrits. A més de familiars i amics, l’acte també va gaudir de la presència de professionals.

La reunió va poder posar sobre la taula els problemes amb els quals es troben, diàriament, aquests pacients, així com les mancances que poden arribar a patir. En aquest cas la principal reivindicació va ser la creació de diverses unitats de TOC arreu del territori tal com la que ara mateix hi ha a Bellvitge. En l’actualitat aquest és l’únic lloc en tota Catalunya que tracta aquesta malaltia sent un problema per als pacients a causa de les dificultats per apropar-se fins al centre.

El Dr. Vizcarro durant el seu parlament va destacar la feina duta a terme per Món Tocat, fent visible i normalitzant el TOC. En paraules del president aquesta organització “vol ser un lloc de comprensió, i de refugi si cal, on qualsevol persona, familiar o amic puguin adreçar-s’hi”.

En la mateixa línia el Dr. Vizcarro va voler fer esment en l’augment de les pseudoteràpies. En l’actualitat, els tractaments que han resultat ser eficaços per persones afectades de TOC són la teràpia psicològica cognitivoconductual amb exposició i prevenció de resposta, el tractament farmacològic i l’estimulació cerebral profunda. Fora d’aquests, citant al president, “els que no tenen una base empírica mèdica contrastada, cal descartar-los. El compromís de la Institució que represento és ferm i no permetrem cap mena d’ingerència en pacients o familiars que puguin arribar a patir aquest trastorn”.