La figura del tutor és essencial en la Formació Sanitària Especialitzada (FSE), ja que garanteix el desenvolupament dels futurs professionals de la medicina. Però, què implica exactament ser tutor acreditat? Quins requisits s’han de complir i quin reconeixement comporta aquesta responsabilitat? En aquest nou episodi del pòdcast Què fem els tutors?, ens endinsem en el procés d’acreditació dels tutors, una regulació que té un paper fonamental en la qualitat de la formació sanitària.
L’acreditació dels tutors és una mesura que assegura que els professionals que guien els residents compleixen uns estàndards mínims de formació i experiència. Per obtenir aquesta acreditació, els candidats han de complir una sèrie de requisits, com disposar del títol d’especialista, tenir experiència prèvia en assistència i docència o presentar un projecte formatiu. En aquest episodi, abordem la importància de disposar d’un sistema d’acreditació i re-acreditació per garantir la qualitat formativa de manera equitativa.
Per aprofundir en aquesta qüestió, conversem amb el Dr. Francesc Feliu, vicepresident primer del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, que ens ofereix la seva visió sobre el paper del tutor en el sistema sanitari i els reptes que afronta el procés d’acreditació.
Si ets tutor o t’interessa la formació mèdica, no et perdis aquest episodi del pòdcast, on explorem a fons el procés d’acreditació i el seu impacte en la docència sanitària!