Codis i Recuperació física i mental és el llibre escrit pel Dr. Francesc Bobé. Un recull de les experiències, problemes, però també alegries que ha viscut aquest metge després de patir un infart i un ictus.

El doctor Francesc Bobé va patir un infart sever i un ictus amb afàsia total i ha volgut plasmar la seva experiència en un llibre. En paraules del doctor Bobé, “soc malalt però també soc metge de família. Això vol dir que tinc l’experiència per detectar, valorar i diagnosticar un malalt que ha patit un ictus…i com a pacient, tinc la sort d’entendre que m’està passant i escoltar als professionals de la salut de forma diferent com ho fa la població general”.

Des del COMT hem volgut conèixer com ha estat aquesta experiència i que n’ha après de tot plegat en un nou COMT Podcast i, alguns dels adjectius que no es poden obviar són l’empatia, la superació així com un millor coneixement de les malalties.

En aquest llibre, el Dr. Bobé també hi parla com a pacient. Com va ser conviure amb aquestes dues malalties i com va ser la recuperació.

El missatge pels qui ara estan passant per un fet similar és clar: cal cercar objectius, esforçar-se i no defallir.

L’experiència que ha hagut de patir el Dr. Francesc Bobé l’ha ensenyat aspectes positius sobre la vida. L’esforç de ‘tornar a començar’, el progressar, però també ha deixat aspectes negatius dels quals se n’ha fet ressò.

En paraules del Dr. Francesc Bobé, “el temps és cervell” i en aquest cas, una ràpida actuació i tractament davant d’un codi ictus és fonamental.

Codis i Recuperació físicia i mental és un llibre autoeditat pel mateix Dr. Francesc Bobé i que es pot trobar en la plataforma d’amazon en català i, properament, en castellà.