Arrenca nova temporada del Pla d’Oci del COMT!
Aquest 2023 i gràcies a l’acord assolit amb l’empresa ITINERE, els nostres col·legiats, els seus familiars i amics gaudiran d’onze activitats plenes de cultura, història i natura al llarg de tota la província de Tarragona.
En aquest #COMTPodcast parlem amb el director d’Itinere, Xavi Mejuto, qui ens descobreix i explica les activitats d’enguany. I molt atents perquè com a novetat, en algunes d’elles es posarà a disposició dels inscrits l’opció de transport amb autobús que sortirà des de Tarragona, Reus i/o Tortosa.
Tot seguit podeu consultar el llistat d’activitats que Itinere ha preparat per aquest 2023, no us les perdeu!
Comencem l’any amb força, oferint-vos els dies 27 i 28 de gener una visita que ha estat un exitàs recentment: “Tarragona llegendària: crims i misteris“. Tot i el títol, no té res a veure amb la visita de Tarragona de llegendes de l’estiu passat. Us l’oferim en tres horaris: dues sessions de vespre i una matinal. Us hi atreviu?
Ens fa molta il·lusió descobrir-vos la història, l’art i la vida quotidiana al Reial Monestir de Santa Maria de Poblet. Ho farem el 25 de febrer, just quan es compleix el centenari de la visita del científic Albert Einstein al monestir.
Per a celebrar l’inici de la primavera, us proposem gaudir d’una passejada per una finca en plena floració dels presseguers vora el riu Ebre i un deliciós “brunch” amb productes de la terra.
A l’abril, després de Setmana Santa, visitarem la bimil·lenària ciutat de Tortosa i la descobrirem tant pels carrers del centre històric com des d’un punt de vista sorprenent. Ens embarcarem en un llagut i gaudirem d’unes vistes úniques de la catedral, el Castell de la Suda i el bosc de ribera.
Al maig ens aproparem a la genialitat del pintor Joan Miró visitant el mas que la família va comprar a Mont-roig del Camp. No hi trobarem obra original, però sí els paisatges que van inspirar l’artista i coneixerem el seu refugi, on sempre tornava a retrobar la inspiració.
El juny el dedicarem al vi, apropant-nos al poble de Rodonyà. Al celler Janine, ens hi espera una passejada entre vinyes, un tast i una activitat d’allò més original: elaboració i tast de sushi amb fulles de vinya.
Al juliol, arriba el moment de les xancles, el banyador i la samarreta! A bord de la Tarragona Blau, navegarem les milles que separen el Serrallo del Castell de Tamarit. Una visió comentada de la costa de la ciutat de Tarragona com mai l’heu vista.
Ens retrobarem al setembre per a reivindicar la figura de l’arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol. No només va col·laborar amb Gaudí, sinó que amb personalitat pròpia, va construir o redecorar alguns edificis del camp de Tarragona. La Casa Bofarull n’és un magnífic exemple d’imaginació desbordant. Edifici considerat bé d’interès nacional des de fa ben poc.
L’octubre, passats 84 anys de la batalla de l’Ebre, farem una incursió als escenaris d’aquest terrible episodi de la nostra història recent. El drama i l’horror de la guerra seran narrats per un guia expert que posarà l’accent en els serveis sanitaris que van intentar salvar les vides i alleugerir el patiment dels combatents d’ambdós bàndols.
Al novembre, un roadtrip ens durà a recórrer el patrimoni romà al voltant de Tàrraco. La vil·la romana dels Munts, la pedrera del Mèdol, l’aqüeducte de les Ferreres i per acabar, la magnífica vil·la romana de Centcelles. En un article aparegut al Washington Post l’any 2014, la periodista Miranda S. Spivack va explicar com la va meravellar aquest monument i no entenia com no hi havia cues i cues de turistes esperant per visitar aquesta meravella de fa 1700 anys.
Al desembre, en Guillermo, un expert en cítrics ens espera a la seva finca vora l’Ebre, a Aldover. Ens deixarà bocabadats amb el seu coneixement sobre taronges, mandarines i cítrics en general. Inicis de desembre. Les millors i més saboroses mandarines ens esperen per a ser collides directament de l’arbre. Una autèntica exquisidesa.