Amb motiu del Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites, la rambla de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull un audiovisual i diversos plafons informatius. La cardiopatia congènita és una malformació de l’estructura del cor que apareix durant l’embaràs i es pot detectar en la mateixa gestació, en els primers anys de vida o, fins i tot, a l’edat adulta.
La cardiopatia congènita ja és considerada una malaltia de llarga durada, ara bé, només un 20% dels adults amb aquesta patologia segueix un control mèdic o tractament. Davant d’aquest nou escenari, a l’Hospital es treballa per unificar criteris i mètodes per tal de pal·liar l’impacte de les repercussions en el dia a dia d’aquestes persones i contribuir a la millora de la seva qualitat de vida. Aquesta tasca es realitza conjuntament amb l’Associació de Cardiopaties Congènites, entitat que des del 1994 treballa per millorar la qualitat de vida dels infants i adolescents amb cardiopatia i la de les seves famílies.
A l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, les cardiopaties congènites són diagnosticades prenatalment a la Unitat d’Ecocardiografia Fetal i controlades a la Unitat de Cardiologia Pediàtrica i a la Unitat de Cardiopaties Congènites de l’Adolescent i l’Adult, operativa des del setembre del 2021, i que treballa conjuntament amb l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona per a l’atenció i seguiment d’aquelles cardiopaties més complexes.