El Saló d’actes de la Diputació va ser el lloc escollit per fer l’acte de clausura i on es va presentar públicament l’estàtua del galè. A més, l’alcalde de Tarragona, el senyor Josep Fèlix Ballesteros, es va comprometre a erigir-ne una de mida real d’Antonius Musa a la ciutat.

Després d’un any farcit de celebracions amb motiu del 120è aniversari de la creació del Col·legi de Metges de Tarragona, la corporació va posar punt final amb un acte de clausura al Saló de Plens de la Diputació. L’acte va estar presidit per l’Il·lustríssim senyor Josep Poblet i Tous i per l’Il·lustríssim alcalde de Tarragona, el senyor Josep Fèlix Ballesteros.

Durant el discurs del president del Col·legi, el Dr. Vizcarro, va voler agrair la implicació d’ambdues institucions en la celebració d’aquesta efemèride. Va fer èmfasi en els orígens de la Institució, va desglossar els nombrosos actes que durant aquest any s’han celebrat i va voler destacar la implicació de totes les persones, en especial del Dr. Fontanet comissari de l’aniversari.

Després dels parlaments del President va arribar un dels moments més emotius del dia; la descoberta de l’estàtua d’Antonius Musa. El Senyor Josep Poblet va ser l’encarregat de presentar al que està ja catalogat com el primer metge tarragoní de la història i, a continuació, el creador de la talla, el Dr. Francesc Anglès, va explicar com havia estat el procés de creació.

La notícia de la jornada va arribar de la mà de l’alcalde de Tarragona. Durant els parlaments del senyor Josep Fèlix Ballesteros es va comprometre a fer una estàtua de mida real a la ciutat del galè que va guarir l’emperador August. La talla presidirà la Via de l’Imperi, carrer on s’ubica la seu del Col·legi de Metges de Tarragona. A més, l’alcalde també va anunciar que la plaça situada davant de l’Hospital de Joan XXIII portarà el nom de Plaça de les metgesses i metges de Tarragona.

El colofó de la celebració va arribar amb la conferència magistral del Director del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV, el doctor Joaquín Ruiz de Arbulo. Sota el títol “Damiades d’Esparta, metge de Gyteon (Grècia) i P.Decimus Eros Merula, metge d’Assís (Itàlia)” de Arbulo va confrontar la forma de concebre la medicina d’aquests dos metges de l’antiguitat d’acord amb el Jurament hipocràtic. Una xerrada ben farcida d’exemples de la praxi de la medicina en l’antiguitat.