La relació entre medi ambient i salut és un fet acceptat per tota la comunitat científica i motiu de preocupació per a gran part de la societat. El coneixement de les relacions entre els factors ambientals amb la salut i la seva aplicació a l’activitat professional és un repte i una necessitat per a l’adequació a les noves exigències socials.

En aquest context, i amb la idea de conscienciar sobre l’enorme impacte que té en la nostra salut el canvi climàtic, el Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM), a través de la seva Fundació per a la Formació (FFOMC), organitza el pròxim 24 de febrer, a partir de les 16.30 h., el seminari en línia Contaminació i impacte en la salut. Ciutats saludables, segon d’aquest cicle temàtic.

L’esdeveniment serà presentat per la Dra. Manuela García Romero -vicepresidenta segona del CGCOM i de la FFOMC- i moderat pel Dr. Jaime Orfila, cap clínic del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari de Son Espases; i comptarà amb les ponències La qualitat de l’aire a les ciutats, de Xavier Querol Carceller -geòleg i professor de recerca del CSIC en l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA)-; Com afecta la contaminació de les ciutats a la nostra salut?, de la Dra. Anna Fernández Ortiz -especialista en Medicina Familiar i Comunitària i coordinadora del Grup de Treball de Salut Planetària de semFYC-; i Les zones verdes urbanes, preventives i promotores d’hàbits més saludables, d’Ester Figueres García -arquitecta urbanista i investigadora especialitzada en arquitectura bioclimàtica, ciutat i entorns construïts saludables-.

Pot accedir a el programa i a la inscripció a través del següent enllaç: