- El premi en la categoria d’àmbit d’atenció primària reconeix experiències desenvolupades a l’EAP d’Olot i a l’EAP Gornal de l’Hospitalet de Llobregat, mentre que el guardó en la categoria d’àmbit d’atenció hospitalària recau en el Servei de Pediatria de l’Hospital General de Catalunya
- Un total de vuit iniciatives desenvolupades a diferents centres sanitaris de Catalunya s’han presentat a la primera edició d’uns premis que tenen l’objectiu de posar en valor i difondre les bones pràctiques en matèria de conciliació de la vida professional, familiar i personal
- El CCMC recorda que donar resposta a les necessitats de conciliació del personal sanitari és fonamental per garantir el seu benestar emocional i també la qualitat de l’atenció que donen als pacients
El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) lliura el 23 de març, coincidint amb el Dia de la Conciliació, els I Premis a les millors pràctiques en conciliació al sector sanitari, uns guardons amb els quals els col·legis de metges catalans volen posar en valor públicament iniciatives liderades pels professionals des de les seves organitzacions per donar resposta a les necessitats de conciliació de la vida professional, familiar i personal. Els premis són també una oportunitat per divulgar aquestes experiències entre el col·lectiu i per animar altres organitzacions, professionals i equips a dissenyar i posar en marxa iniciatives adaptades a cada entorn de treball.
Els Premis a les millors pràctiques en conciliació al sector sanitari del CCMC, que es convocaran de forma anual, responen al convenciment que conciliar la vida professional, familiar i personal augmenta la satisfacció dels professionals i millora i preserva, per tant, la seva salut física i mental. Donar resposta a les necessitats de conciliació del col·lectiu és fonamental, tant per garantir el benestar emocional dels professionals com la qualitat de l’atenció que donen als pacients.
El CCMC atorga els premis en tres categories: àmbit d’atenció primària, àmbit d’atenció hospitalària i altres àmbits. En aquesta primera edició, s’han presentat vuit iniciatives implantades a diferents centres i desenvolupades per equips professionals del sistema sanitari, entre les quals han resultat premiades dues de l’àmbit d’atenció primària i una de l’àmbit d’atenció hospitalària. La categoria d’altres àmbits ha quedat deserta en aquesta ocasió.
Els guardonats rebran un segell que acredita les bones pràctiques en matèria de conciliació (el qual podran exhibir amb la seva imatge corporativa), un diploma i un xec per valor de 400 euros, quantitat que hauran de destinar a alguna activitat que reforci la cohesió dels seus equips.
Projectes, equips i professionals premiats
El jurat dels Premis a les millors pràctiques en conciliació al sector sanitari, integrat per metges i metgesses de diferents àmbits assistencials i de diferents punts del territori, ha decidit reconèixer els projectes, equips i professionals següents en aquesta primera edició:
- Àmbit d’atenció primària:
Equip d’Atenció Primària de l’ABS d’Olot
Projecte de millora de la conciliació de la vida personal, familiar i laboral a l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) d’Olot, iniciativa presentada pel metge Josep Lluís Nicolau Pascual.
CAP Gornal de l’Hospitalet de Llobregat
Flexibilitat horària, una forma de captar i fidelitzar professionals, iniciativa presentada pel metge Enric Gil Tubella i la metgessa Cristina San Fulgencio.
- Àmbit d’atenció hospitalària:
Hospital General de Catalunya (Servei de Pediatria)
Metodologia i desenvolupament d’un pla estratègic sota el paradigma de la conciliació, iniciativa presentada per la metgessa Carme Climent Morales.
En el document adjunt es poden consultar les iniciatives premiades.