The Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections (CROI) 2021 ha seleccionat la comunicació “MiRNA’S PLASMA PROFILE ANTICIPATES LOSS OF VIROLOGICAL CONTROL IN ELITE CONTROLLERS” en el nou format “Science SpotlightTM” del Grup de recerca en Infecció i Immunitat (INIM) de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII (HJ23), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la Universitat Rovira i Virgili (URV), juntament amb un grup de recerca de l’Institut de Biomedicina de Sevilla/Hospital Universitari Verge del Rocío (IBiS/HUVR) de Sevilla. La comunicació serà presentada per Jennifer Masip, estudiant pre-doctoral del programa Martí Franquès de la URV, i constitueix part de la seva tesi doctoral.

Jenifer Masip

El treball seleccionat es focalitza en els pacients infectats pel VIH anomenats controladors d’èlit (VIH-CE), un grup rar d’individus amb una capacitat extraordinària per mantenir la càrrega viral de VIH indetectable en absència de teràpia antiretroviral (TAR). Aquests individus representen una població heterogènia en termes de resultats virològics, immunològics i clínics, i al voltant del 25% perden el control virològic al cap del temps. Els mecanismes associats a aquesta pèrdua de control virològic es desconeixen. Per tant, l’objectiu d’aquest estudi és analitzar quins factors a nivell genètic, com ara patrons de microRNA, poden conduir a la pèrdua de control, contribuint a una millora en la comprensió de l’evolució clínica i de la progressió de la malaltia en pacients amb VIH-EC.

El CROI és el congrés internacional de recerca sobre VIH més important del món que es celebra, cada any, a una ciutat d’Estats Units, amb l’objectiu de proporcionar un fòrum per a la transmissió de la investigació bàsica i clínica en el context del VIH/SIDA. Aquest congrés atrau a més de 4.000 líders en recerca en VIH de gairebé 90 països. En els darrers anys, més de 1.000 resums han estat seleccionats per a la seva presentació al CROI. Enguany, la 28a edició del CROI se celebrarà del 6 al 10 de març, de forma virtual, i es presenten i discuteixen resultats punters sobre VIH, virus de l’hepatitis, el SARS-CoV-2 i altres infeccions víriques.

Font: Institut d’Investigació i Recerca Pere Virgili

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentaris
El més antic
Més recent Més votats
Inline Feedbacks
View all comments