• El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) va organitzar el 26 d’octubre, el webinar “La seguretat en els hipnosedants. Què podem fer?” amb l’objectiu de fomentar el bon ús d’aquests medicaments

  • La trobada, adreçada a professionals de la salut, metges i farmacèutics, ha estat dirigida pel Grup de Treball (GdT) Prevenció sobre Drogues des de la Farmàcia Comunitària del COFT amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT)

 

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) continua amb l’oferta formativa per als col·legiats mitjançant nous formats d’aprenentatge via online. En aquest sentit el dilluns 26 d’octubre, a través del Grup de Treball Prevenció sobre Drogues des de la Farmàcia Comunitària, ha impartit el webinar “La seguretat en els hipnosedants. Què podem fer?” a través del qual s’ha tractat la situació actual del consum dels hipnosedants i s’han facilitat eines per optimitzar l’eficàcia, la seguretat i el bon ús dels tractaments.

La sessió telemàtica, que es va iniciar a les 14.30 h i va finalitzar a les 16 h, ha comptat amb prop d’una cinquantena de professionals de la salut, metges i farmacèutics. L’activitat ha estat possible gràcies a la col·laboració del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT), el qual s’ha implicat en la investigació de la matèria amb el GdT Prevenció sobre Drogues des de la Farmàcia Comunitària. Aquest és un grup multidisciplinari format per farmacèutics, metges, psicòlegs i professionals de la prevenció i promoció de la salut de diferents administracions públiques. En aquest sentit, a banda del COMT, compta amb les col·laboracions externes de professionals dels Equips de prevenció de Drogues de l’Ajuntament de Tarragona i Reus i Clínica de les Terres de l’Ebre a Tortosa, així com l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

El webinar ha partit del fet que les benzodiazepines, ansiolítics i hipnosedants són el segon grup més prescrit a Espanya, després dels tractaments protectors i reductors de la secreció gàstrica. Alhora, els professionals que han participat en la sessió han tingut en compte que, en els darrers anys, s’han publicat estudis que relacionen el seu consum amb problemes de salut molt preocupants, com el fet que el consum crònic es pugui considerar com un problema de salut pública.

En aquesta línia, durant el webinar s’han presentat, des de diferents punts de vista de l’àmbit professional, la situació actual de la prescripció, la dispensació i el consum d’hipnosedants en la població i s’han tractat diverses temàtiques com ara el paper del metge d’Atenció Primària en l’ús d’aquests medicaments. L’objectiu de tot plegat ha estat posar en comú les claus per actuar de manera responsable i professional en la recomanació i dispensació d’aquest grup de fàrmacs.

 

El COFT edita un nou díptic per fomentar el bon ús dels hipnosedants

El programa també ha servit per fer públic el nou díptic “Hipnosedants: En fas un bon ús?”, elaborat pel GdT Prevenció sobre Drogues des de la Farmàcia Comunitària i editat pel COFT. La peça inclou contingut sobre els perills i les addiccions dels hipnosedants, aspectes a tenir en compte durant el tractament, així com consells per als pacients que tenen insomni o ansietat i/o estrès. Aquest material informatiu estarà a disposició de les farmàcies comunitàries i de l’atenció primària perquè els professionals puguin distribuir-lo als seus pacients.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentaris
El més antic
Més recent Més votats
Inline Feedbacks
View all comments