-
La premiada en aquesta edició ha estat la jove emprenedora Núria Amigó, una de les inventores de la patent d’invenció titulada: “Mètode per a la caracterització de les lipoproteïnes”
-
Aquest any, el Premi a la Innovació serà superior al de precedents edicions: 6.000 euros i una escultura
-
La invenció d’aquesta jove consisteix en un mètode analític per avaluar amb més precisió les fraccions de colesterol HDL i LDL i així, el risc de patir un accident cardiovascular
La Fundació Alberto Elzaburu, per sisè any consecutiu, va atorgar ahir dia 5 de novembre a l’Auditori Mapfre de Madrid, el seu Premi a la Innovació, que reconeix l’esforç dels joves emprenedors i investigadors espanyols i posa en valor la intensa tasca d’investigació que es porta a terme a Espanya.
Aquest any, el guardó ha recaigut sobre l’emprenedora catalana de 35 anys Núria Amigó una de les inventores de la patent d’invenció titulada “Mètode per a la caracterització de les lipoproteïnes”. En ella, figura la candidata a títol de inventora, els titulars són l’Institut de Recerca Sanitària Pere Virgili i la Universitat Rovira i Virgili. La invenció consisteix en un mètode analític per avaluar amb més precisió les fraccions de colesterol HDL i LDL i així, el risc de patir un accident cardiovascular. D’acord amb el mètode de la invenció, les lipoproteïnes presents a la mostra s’identifiquen i es caracteritzen determinant la intensitat, el desplaçament químic, l’amplada i el coeficient de difusió dels senyals de lipoproteïnes associades.
“Aquest premi reconeix cada any l’esforç dels investigadors i innovadors espanyols menors de 40 anys que hagin sabut explotar comercialment les seves invencions”, ha comentat la Fundació Alberto Elzaburu. Aquest premi aquest any compta amb més dotació, amb 6.000 euros i una escultura dissenyada per l’arquitecte Ignacio Vicens.
Més sobre Núria Amigó
Núria Amigó (Reus, 1984) és llicenciada en física i doctora en enginyeria biomèdica, cofundadora i actual CEO de l’empresa Biosfer Teslab. Amigó és una investigadora espanyola que ha codesarrollado una tecnologia patentada per a la caracterització avançada de lipoproteïnes per Ressonància Magnètica Nuclear (Liposcale®, CE), tecnologia que va impulsar la creació de Biosfer Teslab, “spin-off” de la Universitat Rovira i Virgili de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere i Virgili i participada per Laboratoris Rubió , que opera en el sector de la diagnosi in vitro de malaltia cardio-metabòlica. Biosfer, sota el lideratge d’Amigó, ha aconseguit consolidar-se gràcies a el creixement empresarial i la captació de fons per al desenvolupament en diverses convocatòries competitives tant nacionals com internacionals.
D’altra banda, Núria Amigó ha estat premiada com a part de Biosfer Teslab per l’acceleradora francesa “The Big Booster”, participant en un programa prestigiós emparat per MassChallenge a la capital de l’R + D en el sector salut als EUA (Boston) i en Xina (Shenzen i Xangai); i ha rebut el premi al Talent Jove Acadèmic atorgat per la fundació catalana Gresol.
Sobre la Fundació
La Fundació Alberto Elzaburu treballa al servei de la propietat intel·lectual i industrial, pilar sobre el qual gravita el progrés i la innovació. Les activitats que desenvolupa estan orientades a tutelar i promoure la innovació i la propietat industrial i intel·lectual com a factors clau en l’emprenedoria, l’ocupació, la inversió i el desenvolupament de l’activitat empresarial, així com la tutela de la creativitat com a valor inherent a aquests drets en l’entorn digital. Igualment dóna suport a activitats científiques i acadèmiques que redunden en el coneixement i promoció de la innovació, la propietat intel·lectual i industrial i la cultura com a instruments per al progrés tecnològic i la creativitat.
Més informació:
Font: https://www.fundacionalbertoelzaburu.org/noticias/118550-sexto-premio-innovacion-19
Unitat de comunicació IISPV: comunicacio@iispv.cat