La Secció Col·legial de Metges Tutors i Docents del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT) continua amb la sèrie de podcasts “Què fem els tutors?”, on es donen a conèixer aspectes clau de la formació sanitària especialitzada. En aquest tercer episodi, el tema central és l’avaluació dels residents, una part fonamental del procés formatiu.

La Dra. Sheila Ruiz, presidenta de la secció, especialista en medicina interna i tutora de residents a l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla, ens explica com i per què s’avalua als futurs especialistes. Durant la conversa, destaca la importància d’un sistema d’avaluació rigorós, objectiu i orientat a garantir la competència professional dels residents, així com la seva evolució en àmbits com la comunicació, la presa de decisions o el treball en equip.

L’episodi també repassa els diversos tipus d’avaluació (sumativa i formativa), les eines utilitzades (com el llibre del resident o les tècniques d’observació directa), i la responsabilitat compartida entre tutors i col·laboradors docents per fer-ne un seguiment acurat.

Ja podeu escoltar l’episodi 3 a les principals plataformes de podcast i a la nostra pàgina web.

Segueix el podcast “Què fem els tutors?” per descobrir tot el que hi ha darrere de la tasca formativa dels professionals que acompanyen els residents durant la seva especialització.

https://youtu.be/4dpUUyab8oY