El Conseller de Salut va participar en l’acte, agraint l’esforç dels metges quan les condicions de treball han empitjorat
El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT) va celebrar el divendres 9 de juny la seva tradicional diada col·legial al Centre-Tarraconense El Seminari. La corporació va lliurar els guardons col·legials amb que es condecoren els metges que han contret mèrits rellevants. A l’hora, l’acte també va commemorar el centenari de la Fundación para la Protección Social de la Organización Médica Colegial.
Sota el lema “Un segle de vides amb tu”, la jornada va començar amb la intervenció del president de la Organización Médica Colegial, Dr. Serafín Romero, qui va fer un breu recorregut pels cent anys d‘història de la fundació, explicant que actualment presta servei a més de 3.000 beneficiaris d’arreu de l’estat a través d’ajudes assistencials, educatives, per a la conciliació de la vida familiar i professional, protecció i prevenció de la salut i un servei d’atenció social. A continuació, la vicepresidenta primera del col·legi i responsable del programa de protecció social del COMT, Dra. Concha Abril, va explicar el funcionament de les prestacions acompanyada dels Drs. Cristina Chàrlez i Ignacio Tomás. Ambdós facultatius van fer partícips els assistents de la seva experiència com a beneficiaris.
La diada va continuar amb la intervenció del president del Col·legi, Dr. Fernando Vizcarro, qui va fer entrega d’una placa al president de la Organización Médica Colegial, Dr. Serafín Romero, en commemoració del centenari i agraïment per la labor d’ajuda als metges col·legiats. El Dr. Vizcarro va agrair als beneficiaris que expliquessin el seu testimoni i va destacar que existeixen poques institucions tan altruistes. “La fundació té uns valors exemplars que són els fars que han de guiar la nostra institució. En aquests cent anys hem aconseguit que convisquin els principis d’universalitat, solidaritat, integritat i participació per tal de garantir la protecció dels beneficiaris sense cap discriminació en totes les etapes de la vida”, va explicar.
Reconeixement a l’excel·lència
El Dr. Jaume Fontanet va rebre la màxima distinció col·legial, la Creu de Sant Cosme i Sant Damià, en reconeixement dels seus mèrits professionals i humans durant la seva llarga trajectòria professional i la seva vinculació amb el Col·legi. A banda, les medalles d’or es van lliurar als Drs. Aurelia Moreno Castillo i Ernesto Soler de Latorre. El primer és especialista en anestèsia i reanimació i excap del servei d’anestesiologia de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa mentre que la Dra. Moreno va rebre la distinció per la seva dedicació i trajectòria com a pediatra a la comarca del Baix Camp.
També es va reconèixer el Banc de Sang i Teixits de Tarragona i les Terres de l’Ebre pel seu compromís amb la societat, la Dra. Marta Coll Solé com a millor expedient MIR de l’escola CTO del Col·legi i els metges que enguany compleixen els 50 anys de col·legiació (Drs. Agustín Adell Querol, Manuel Albiac Sebastián, Jose Maria Aragón Francos, Fco. Javier Bardavío González, Salvador Casals Puntí, Joan Girbes Sotelo, Jose Manuel Guallart Allué, Desiderio Martín Mesonero, Jaume Sentís Bonet).
La jornada va comptar amb la presència del Conseller de Salut, Antoni Comín, qui va cloure l’acte agraint la tasca de solidaritat i integritat de la fundació durant els darrers cent anys. També va donar l’enhorabona a tots els metges reconeguts a la diada, destacant que el denominador comú de tots ells són els valors. “La perseverança, el compromís, rigor científic i la passió pel coneixement són els que fan possible el nostre sistema”, va assenyalar. El Conseller va agrair la dedicació i sobreesforç dels professionals en els moments de crisi, remarcant que tot i la conjuntura, els resultats hagin estat iguals o millors que abans. “La vocació inherent a la professió ha estat el que ha permès sostenir el sistema de salut en un moment tan crític com el que hem viscut a Catalunya i al conjunt de l’Estat”, va afirmar.
Comín va cloure el seu discurs destacant la necessitat que es faci un Informe PISA per a l’àmbit de la salut, tal i com existeix en el model educatiu, per tal que se situï el sistema català com un referent internacional. A banda, el conseller va citar els reptes als que s’enfronta actualment la sanitat, com el canvi demogràfic, cultural, el paradigma de les decisions compartides i els canvis a nivell terapèutic i tecnològic.
A l’acte també hi van participar el director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, Francesc Tarragona, el gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Dr. Roger Pla i el regidor d’Ocupació, Domini públic, mobilitat i accessibilitat de l’Ajuntament de Tarragona, José Juan Acero.