De les 9 propostes presentades el jurat n’ha seleccionat 2 i ha premiat un tercer projecte ex aequo. Els projectes han buscat la millora en la qualitat sanitària centrant-se en aspectes com la tecnologia i el benestar dels pacients.

L’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona i la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla han celebrat la segona edició dels Premis Battestini. La Cambra de Comerç ha acollit aquest acte que pretén premiar la millora en la qualitat sanitària i hospitalària de la província premiant els treballs amb una dotació econòmica de 3.000 euros en cada categoria.

El jurat, composat per professionals mèdics de renom, han volgut seleccionar 2 projectes d’entre els 9 presentats, a més d’un tercer concedit ex aequo en la categoria d’Atenció Hospitalària.

En la categoria d’Atenció Primària el treball guanyador ha estat ‘El projecte banc de la salut: Identificació per a la salut comunitària’. Un estudi creat entre l’ABS de Torredembarra i la Unitat de qualitat i anàlisi de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla. La proposta s’ha centrat en detectar els actius de Salut de la població, és a dir, qualsevol recurs que millora la capacitat de mantenir la salut i el benestar reduint desigualtats.

En la categoria d’Atenció Hospitalària un dels projecte guanyadors ha estat el presentat pels serveis de l’Hospital Universitari Joan XXIII, la Universitat Jaime I, la Universitat de Saragossa i l’Institut de Salud Carlos III. Sota el títol ‘Canviant el model de salut en dolor crònic mitjançant noves tecnologies’, aquest projecte concedit ex aequo, fa servir una aplicació mòbil per possibilitar el contacte diari amb pacients crònics. Una fórmula que obre una nova possibilitat de contacte entre el pacient i el canvi de gestió de les consultes externes basant-se en criteris clínics, en l’estat del pacient i no en criteris logístics de disponibilitat de recursos.

El segon premi en la categoria d’Atenció Hospitalària ha estat el treball ‘Efectivitat d’una consulta de cribatge pel diagnòstic de la displàsia anal’. Un treball pioner i multidisciplinari que demostra una gran efectivitat per detectar de forma precoç les lesions d’aquest tipus i que han realitzat de forma conjunta l’Hospital Universitari de Tarragona i la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.

L’acte també ha volgut distingir la trajectòria professional del doctor Santiago Mallafré Gimeno. L’Acadèmia de les Ciències i la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla han destacat l’important paper d’aquest professional en el món de la medicina a la ciutat de Tarragona tot fent-li entrega del primer Premi Battestini d’Honor.

Els assistents a l’entrega dels guardons també han pogut gaudir de la conferència “L’Era de l’Homo Hàmster” del Dr. Oriol Quintana, de la càtedra d’ètica i pensament cristià de l’Institut Químic de Sarrià (Universitat Ramon Llull).